Säker anslutning för en specifik webbplatskategori

Vi rekommenderar att du säkrar anslutningen när du öppnar webbplatser där du kan ange personliga data. Annars kan dina data utnyttjas av cyberkriminella. Exempelvis, du kan ange att en säker anslutning måste vara aktiverad när du besöker webbplatser med betalsystem eller sociala nätverk.

Du måste aktivera tillgänglighet för Kaspersky-appen för att använda denna funktion.

Så här konfigurerar du automatisk aktivering av en säker anslutning för en specifik webbplatskategori:

1. Öppna VPN.
  2. Tryck på Inställningar > Smart skydd.
  3. Tryck på Webbplatser.
  4. Kontrollera att omkopplaren är på.
  5. Välj webbplatskategorin:
    • Banker.
    • Betalningssystem.
    • Webbutiker.
    • Sociala nätverk.
  6. Välj åtgärden som appen måste ta när du besöker webbplatser i den valda kategorin:
    • Säkra anslutningen. Appen aktiverar en säker anslutning när du besöker webbplatser i denna kategori.
    • Fråga. Appen visar ett meddelande och uppmanar dig om att aktivera en säker anslutning när du besöker webbplatser i denna kategori.

Tillåt att Kaspersky-appen skickar aviseringar. Annars kan appen inte varna dig och erbjuda att skapa en säker anslutning. Information om hur du konfigurerar aviseringar finns i OS-dokumentationen.

• Gör ingenting. Appen aktiverar inte en säker anslutning när du besöker webbplatser i denna kategori.
  7. Tryck på Tillämpa.